Hvad arbejder en parterapeut og sexolog med?
Alle mennesker prøver på et tidspunkt i deres liv, at føle sig sårbar eller i krise. Det kan være vi mangler selvtillid, skift af flere partner, krise i ægteskabet til manglende sex lyst.
Når disse ting sker, tænker vi ofte at det nok bliver bedre med tiden, vi finder på forskellige ting, og håber på at situationen bliver normaliseret. Vi kan famle rundt i blinde, og problemerne kan ende med stress, angst, ensomhed, depression og måske skilsmisse.
Men hvorfor komme dertil, hvis hjælpen kan ske tidligere i forløbet.
Det er ikke nogen skam, at opsøge en parterapeut eller sexolog, men derimod en erkendelse af, at tage ansvar for sit liv, forhold og ægteskab.
Tingene hører ofte sammen. Er der udfordringer i sexlivet, går det ofte ud over parforholdet i hverdagen, og er der udfordringer i parforholdet, går det ofte ud over sexlivet.
Jeg har 100% tavshedspligt, og er medlem af sexologforeningen. Man vælger om man vil have par eller individuel terapi.
Inden for sexologen arbejdes der med alle de ting, som giver udfordringer i ens sexliv. Det kan være fra manglende/for meget sex lyst, nysgerrighed, hvordan bevarer i det gode sexliv under fertilitetsbehandling, overgangsalderen, sygdom som påvirker sexlysten, dating, swinger, præstationsangst, til at finde ud af hvordan man ønsker ens sexliv, og får modet til at” tage springet”.
Som parterapeut kan jeg hjælpe jer med at finde hinanden igen efter utroskab, langdistance forhold og udstationering som soldat. De problemer som det kan give at være sammenbragt familie, sammenarbejde med eks ‘er og deres familier. Hvordan får man bygget sin egen familie, hvor alle trives. Finde kærligheden igen sammen, åbne forhold, swinger miljøet, eller hvordan får vi afstemt vores forventninger til hinanden.
Der kan være mange udfordringer, som kan gøre hverdagen trist, bekymret, sårbar og man kan få en masse tvivl om sig selv og ens partner.
De fleste mennesker tænker, at det hele skal brænde sammen, før man tager kontakt til parterapeut eller sexolog. Det kan være at man har et dejligt liv i det forhold eller ægteskab man lever i, men hvordan bevares alle de gode ting, og hvordan holdes de vedlige (nogle tror at græsset er grønnere på den anden side, men den er kun grønnere der hvor den vandes). Så når vi nu får tjekket vores forsikringer eller får et sundhedstjek, så kan et parforholds tjek ligeledes være relevant.
Når tingene går godt, har vi ofte en tilbøjelighed til at ”lulle lidt”, og ikke tænke på det som vi skal arbejde videre på eller vedligeholde. Vi lader tingene ske, og pludselig er livet ikke så rosenrødt mere, og det kan være svært at finde hinanden igen. Der skal være plads til udvikling med gensidig respekt i alle forhold og ægteskaber, men også i ens eget liv.